Publicat în Gânduri...

În al 9-lea cer…

Shadows Earth

„Uau… sunt în al 9-lea cer!” îmi spun de fiecare dată când vibrez de bucurie. Ciudat acest etalon maxim al fericirii, nu? De ce în al 9-lea și nu în al 10-lea cer?

Să fie pentru că cifra 9 încheie un ciclu și începe altul.

Dacă după 9 luni de gestație în pântecul mamei, se naște omul. Oare tot de o gestație de 9(ceruri) în pântecul universului are nevoie pentru a renaște… ?

Mă gândesc că aceste 9 ceruri proiectează o călătorie inițiatică de percepere a sinelui și reconectarea lui la sursa primordială. Iar odată ce ajungi să te cunoști cu adevărat, în fața ta niciun obstacol nu va mai fi de netrecut. Basmele care ne sunt povestite în copilărie, ne ajută… dau startul inițierii.

„Trebuie să te Naşti din Nou pentru a putea intra în Împărăţia Cerurilor” (Ioan 3:1-15)

Reclame

Autor:

https://linamoaca.wordpress.com

13 gânduri despre „În al 9-lea cer…

 1. În teologei există credinţa că îngerii ar fi împărţiţi în 9 cete, fiecare pe câte o treaptă sau, mă rog un cer). Cea mai înaltă e a 9-a, formată din heruvimi şi serafimi. Cred ca de aici vine şi expresia.

  1. într-adevăr în ierarhiile îngerești treapta a noua este cea mai apropiată Dumnezeirii… dar aprofundând lucrurile este interesantă structura acestor trepte ierarhice care mie îmi apare ca o cale inițiatică pentru noi oamenii până la a fi una cu El:
   1–Îngerii–energia intermediară între Om și Divinitate–în opinia mea undele cu ale lor vibrații…
   2–Arhanghelii–energie(apare când vibrația undei este mai puternică) ce poate lua chip uman pentru ai înfățișa omului o revelație mai profundă…
   3–Întâietorii–energie ce se răgăsește numai în anumite zone geografice, acele puncte cu o înaltă frecvență energetică( în general pe culmile munților)…
   4–Stăpânii–energia nașterii și a morții– cumpăna dintre materie și spirit–viața sau moartea omului…
   5–Virtuțile–energie iluminantă ce ajută omul intens în frecvența vibrației să progreseze…
   6–Domniile–energiea armoniei, ce odată ajunsă să stăpânească omul, acesta nu mai poate decât urca…
   7–Tronurile–energia foarte înaltă și sublimă care ridică omul dându-i puterea zborului…
   8–Heruvimii–energia care ne oferă puterea de-a contempla Divinitatea…
   9–Serafimii–energia stabilă și fermă care face sufletele oamenilor să ardă până ating o vibrație egală cu aceasta, natură luminată ce nu mai poate fi stinsă niciodată…

   1. Impartirea pe trepte a inge­rilor se intemeiaza pe Sfanta Scriptura si ierarhia cereasca se compune din noua cete ingeresti:Tronurile, Heruvimii si Serafimii, apoi: Stapaniile, Domniile si Puterile, iar treapta a treia cuprinde : Incepatoriile, Arhan­ghelii si Ingerii.
    Sfântul Maxim Mărturisitorul spune ca ei sunt numiti asa dupa har si slujba pe care o indeplinesc. Puterile, de exemplu au putere asupra celui rău, limitând puterea demonilor. Stapanirile te lumineaza cum sa-ti stapanesti patimile si sa-ti educi vointa etc. Poate ca acele energii de care vorbesti ar trebui percepute ca trepte ale cunoasterii, de aceea Serafimii sunt pe cea mai inalta treapta pentru ca sunt cei mai inflacarati de dragoste pentru Dumnezeu. Cred ca de aici este si acest etalon al fericirii.
    Cu adevarat: „Trebuie să te Naşti din Nou pentru a putea intra în Împărăţia Cerurilor” (Ioan 3:1-15)

   2. exact, energiile(îngerii) îmi apar ca o cale ințiatică respectiv trepte ale cunoașterii. Pe măsură ce frecvența undelor crește în intensitate, omul urcă pe aceste trepte care au scopul de a-l pregăti-întări pentru nașterea din nou în Împărăția Cerurilor. Omul care nu vibrează prea mult spre cer(prin rugăciune…) nu va putea atinge nicio treaptă, așa că nu va avea parte de acea naștere în veșnicie… 🙂

 2. Lina iti multumesc din tot sufletul ca te-am regasit ,te imbratisez tareeee,mi-era dor de blogul tau si nu mai stiam cum se numeste exact :(,multumesc ca ai venit !!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s