Publicat în *, Oameni îngeri și demoni, Recenzii

Recenzie: Oameni, îngeri și demoni de Lina Moacă

Titlu: Oamnei, îngeri și demoni

Editura: Herg Benet

Număr pagini: 712

An apariție: 2014

Descriere: Gemenii Willy și Lilly, creaturi de-o frumusețe neobișnuită și având puteri supranaturale, sunt Fiii Luminii. Lilly își dorește să cunoască oamenii direct, trăind în mijlocul lor, și își convinge fratele să se mute în București. Aici, cei doi o întâlnesc pe Alexandra, fiica unui afacerist lipsit de scrupule. Deși la început Willy nu este de acord cu implicarea lor în problemele muritorilor, la insistențele lui Lilly acceptă o căsătorie de conveniență cu Alexandra, pentru a o scoate de sub tutela distructivă a tatălui.
Crimele, fățărnicia, răutatea împânzesc orașul și restul provinciilor. Odată ce Lilly se angajează să-i pătrundă tainele, pentru ca dreptatea să triumfe, piramida întunecată se clatină. Însă, în străfundul pământului, de pe tronul întunecat, Willworf – sprijinit de Marele Iluminat – făurește planuri de atac, așteptând momentul potrivit să-și surprindă fratele și nepoții.

Părerea mea: Acest volum cuprinde trei povești de iubire în care emoția, speranța și dezamăgirea dăinuie. Eu una nu mă așteptam să fie povestită din trei perspective diferite, dar pur și simplu m-au capturat cu totul,a fost wow.

Povestea este creată pe baza unei povești din Biblie, fapt care la început mi-a displăcut, dar mai apoi m-a atras în interiorul ei. La baza poveștii stau Willy și Lilly, doi frați gemeni nemuritori și tatăl lor împreuna cu fratele său geamăn care reprezintă binele și răul.

Lilly,o fire gingasă și curajoasă îl atrage pe fratele său la București, unde îi vor cunoaște pe Alexandra și Tudor.
Primele doua părți prezintă povestea de dragoste dintre Lilly și Tudor și totodata dintre Alexandra și Willy și totodata greutățile și încercările prin care trebuie să treacă. Ultima poveste este a Mihaelei, cea mai bună prietenă a Alexandrei, care odinioară era grav bolnavă și care acum este atrasă în capcană de către maleficul Willworf. Acesta dorea să stăpânească planeta și sa își distrugă nepoții. Mihaela i se împotrivește chiar dacă acesta o vrajește și ea cade în capcană, îndragostindu-se de cel rău. Fata are o viziune văzându-se căsătorită și fericită. Oare va scăpa din vraja întunericului sau va fi silită să își petreacă viața alături de el ?!

O carte care te ține cu sufletul la gură pe tot parcursul lecturii, care nu te plictisește chiar dacă are un număr mare de pagini. Aici iubirea și prietenia se împletesc și te ajută să înțelegi că pentru orice problemă se găsește soluția.

Din partea mea are cinci stele și o recomand cu drag.
„Povești despre iubire, dezamăgire, speranță, dăruire, altruism, din trei perspective feminine diferite. Pe tot parcursul lecturii, o întrebare revine: oare iubirea, singură, poate schimba lumea?”

Citate: „De când te-am zărit, am știut că deții anumite capacități speciale, că nu ești o persoană obișnuită, Lilly, chiar dacă te străduiești să trecu drept un om simplu, comun, nu reușești”.
’’Îţi place ploaia, dar nu-ţi place potopul. Îţi place adevărul , dar nu când spus doare. Îţi plac oamenii care gândesc, nu-ţi plac cei care trag concluzii fără să gândească. Îţi place iubirea, nu şi inimile zdruncinate. Îţi plac filmele, dar nu îţi plac finalurile nefericite. Îţi plac florile, dar nu-ţi place când se ofilesc.Îţi place soarele, dar nu insolaţia. Îţi plac răsăriturile, dar nu să te trezeşti dimineaţa şi îţi mai place îngheţata şi ciocolata, dar nu şi efectele lor.’’
„Ah, văd prea bine că îți place să respingi, dar nu suporți să fii respins. Când te-am dorit din tot sufletul,tu m-ai dat la o parte”

sursă:http://orasul-cartilor.blogspot.ro/2015/09/recenzie-oameni-ingeri-si-demoni-de_2.html

Reclame

Autor:

https://linamoaca.wordpress.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s