Publicat în Recenzii

Recenzie „Valuri de viață” de Lina Moacă

Featured Image -- 1064

Valuri de viață este al doilea roman al autoarei Lina Moacă, primul fiind Oameni, îngeri și demoni.
Lina a reușit, din nou, să rupă segmente din realitate și să le transpună pe hârtie sub forma unui uragan de sentimente, stări și schimbări de situație care au reușit să mă încânte, dar mi-au și stârnit revolta interioară.

Limbajul utilizat este cât se poate de uzual și accesibil; frazele nu sunt încărcate cu decorațiuni lingvistice sofisticate și deschid porțile de cunoaștere către lumea în care trăiește Irina, protagonista romanului.

Astfel, am învățat că de multe ori viața nu e tocmai corectă, dar nu ne putem împotrivi – nu ar avea niciun rost. Ci doar ne putem adapta cât mai bine la situație. Cu îndrăzneală primim loviturile, oricâte bandaje ar necesita rănile cauzate de ele. Ne ridicăm și, cu ce avem, bune și rele, încercăm să mergem mai departe.

ÎȚI PLACE CARTEA? O POȚI CUMPĂRA AICI

Tânăra este o adolescentă visătoare, dar și intransigentă, nu numai cu oamenii din jurul său, dar și cu propriul subconștient. Naturală și autentică, cu un trecut sfâșietor, Irina încearcă să facă față nedreptăților din jurul ei uneori prin rebeliune, alteori prin supunere.

Pilonul de sprijin al romanului constă în povestea de dragoste dintre Irina și Robert, tânărul care a zăpăcit-o cu o privire și care, pentru protagonista, va însemna rezolvarea câtor mai multe necunoscute, în încercarea de a descoperi adevărul.

Valuri de viață m-a făcut să o asemăn pe Lina Moacă cu un John Green în variantă feminină, dar toate calitățile scriitorești ale lui Green fiind la superlativ, autoarea reușind să creeze un alt univers între coperți, reușind să surprindă esențialul vieții în firescul cel mai prielnic.

Sute de fluturi îmi ard stomacul, în timp ce își iau zborul, în timp ce caută un loc din care să se avânte mai sus, mai adânc.
Tumultoasă, provocatoare, misterioasă și încâlcită, Valuri de viață nu e despre cum te îneci în viață; e despre cum destinul de învață să înoți și te aruncă în fundul oceanului, și îți place. Un roman cu și despre adolescenți, în care scriitura autoarei reușește să ți se impregneze în minte și suflet, ajungând să-ți curgă prin vene. Acțiunea pulsează fiecare bucățica din corpul tău și realizezi că valurile de viață vin când te aștepți mai puțin.

CUMPĂRĂ CARTEA ACUM

sursă: http://goodread.ro/recenzie-valuri-de-viata-de-lina-moaca/

Reclame

Autor:

https://linamoaca.wordpress.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s