Publicat în Recenzii, Valuri de viață

Valuri de viata de Lina Moaca-Editura Herg Benet

Featured Image -- 1064Valuri de viaţă de Lina Moacă

Editura: Herg Benet
Număr pagini: 428

Lina Moacă şi-a făcut debutul în lumea literară cu cartea “Oameni, îngeri şi demoni” unde adoptă un stil fantasy, şi din acest motiv m-am gândit că acesta este stilul ce o reprezintă.
Dar, am avut o mare surpriză cu “Valuri de viaţă”. Nici nu ştiu cum să încep, sau ce să spun, cuvintele sunt ca o furtună ce se pregăteşte să izbucnească în mintea mea, dar sunt atât de multe încât creează un vârtej. Probabil voi începe cu: Yupiiii!
O poveste frumoasă despre viaţă, dragoste adevărată, minciuni, trădare. Nu m-am aşteptat să descopăr o autoare, o româncuţă de-a noastră care să se asemene ca şi stil cu Jennifer L. Armentrout şi Jasinda Wilder, fiind o combinaţie între cele două.
Nu m-am aşteptat ca Lina Moacă să rupă bariele unei scriituri “cuminţi” şi să devină îndrăzneaţă într-un fel pozitiv şi de bun gust. Dacă până acum era reţinută şi lăsa la voia imaginaţiei scenele de amor, de data asta îndrăzneşte să atace, creând nişte scene fierbinţi, dar păstrând stilul delicat, inocent, sensibil şi inconfundabil. Nu ştiu dacă am spus, dar această domniţă are o scriitură aparte, diferită atât prin descrierea detaliilor, dar şi prin expresiile pline de originalitate. Şi, credeţi-mă, scrie ca un adevărat Hemingway, nu se încurcă.
Am să vă dau câteva detalii despre subiectul cărţii, dar vizionaţi şi prezentarea video ce reflectă foarte bine povestea.
Mi-au plăcut personajele ce par reale şi se lipesc de suflet. Mi-a plăcut că autoarea a găsit cheia de-a ne face să trăim povestea. Există în carte trăiri pe care tu ca şi cititor le simţi. Nu ştiu dacă s-a întâmplat să citiţi ceva din trăirile unui personaj şi să simţiţi şi voi greutatea ghearei în piept, să ţi se înnoade lacrimile în bărbie, să simţi că respiraţia se opreşte pentru câteva secunde…să fii acolo. Asta am simţit eu cu adevărat citind cartea “Valuri de viaţă”.
Irina Albu, o tânără de 18 ani, rămasă orfană de ambii părinţi la vârsta de 9 ani în urma unui stupid accident de maşină, este crescută de bunicul ei-milionarul Dan Albu.
Relaţia dintre cei doi va deveni una foarte strânsă, sunt foarte apropiaţi. El este moşneguţul ei învechit, ea este iubita lui. Aşa se alintă unul pe celălalt. O legătură frumoasă!
Singura familie pe care o cunoaşte Irina este formată din bunicul ei, cel care îi doreşte fericirea şi ar face orice pentru ea. Dan realizează că Irina devenise dependentă de el şi îşi doreşte ca ea să îşi ia zborul, să fie puternică atunci când el nu va mai fi. Dan are probleme cardiace şi ştie că în orice moment Irina poate rămâne singură. Din acest motiv o pregăteşte pentru viaţă. Decide să o trimită la şcoală în Paris, să rupă cumva legătura aceea de apropiere fizică. Dar în ultimul an de liceu, atât Irina cât şi Dan îşi dau seama că, cea mai bună soluţie ar fi ca ea să se întoarcă să stea alături de el, în special pentru că Dan se simte din ce în ce mai rău. Decizia de-a se întoarce acasă este tacită, amândoi o gândesc, şi o vor pune în aplicare.
Irina este înscrisă în ultimul an la o şcoală particulară, unde învăţau copiii oamenilor cu bani. Deşi face parte din speţa asta, Irina este o fată modestă, nu pune preţ pe lucrurile materiale. Adevărul este că, viaţa i-a dat nişte pălmuţe şi apreciază altfel valoarea lucrurilor.
Ca în orice şcoală unde există copii “de bani gata”, inevitabil să nu întâlnim şi aici grupul fetelor populare, format din regina Selena şi acolitele ei, acele Barbie, rozalii şi sclipicioase, genul “piţi” ce se dau măreţe. Fiţe de fiţe.
Există şi grupul tipilor populari-băieţii sexy, şi toate fetele sunt înnebunite să le arunce cel puţin o privire. Din acest grup face parte Robert Groza. Şi, aţi înţeles, Selena vrea ce este mai bun…adică pe Robert Groza.
Irina este vrăbiuţa cu penaj cenuşiu ce se trezeşte printre colibri, frumuseţea ei fiind mascată de aerul de domnişoară cu uniformă, modestie, timiditate.

În prima ei zi de şcoală primul om pe care îl întâlneşte este Robert. Doamne…tipul este bombă sexy. Dacă până atunci nu se gândise la iubiţi, cu toate că bunicul ei o pistona şi o întreba mereu, spunându-i că el vrea să apuce să o ducă la altar, iată că rămâne cu gura căscată şi ochii cât cepele, şi inima îi zburdă ca o ieduţă. Nu se poate ca un tip să aibă un astfel de efect bombă şi nimicitor din prima secundă, dar iată că se poate. Nici nu îi cunoaşte numele, dar ochii ăia verzi, galeşi, mersul felin ca un aminal de pradă, blugii lăsaţi pe şoldurile înguste şi părul rebel au ameţit-o complet. Surprinzător, Robert remarcă fata timidă ce pare ieşită din pension, cu rochiţa ei ce aduce a uniformă şi pantofiorii balerini, dar are o frumuseţe ascunsă precum un diamant neşlefuit. O urmăreşte cu privirea şi chiar intră în vorba cu ea. Asta este prima lor întâlnire, şi începând din acest moment băiatul rebel se ţine după vrăbiuţa cenuşie. Asta până în momentul în care el îi află numele: Irina ALBU. Din acel moment Robert se schimbă. O evită, se face neinteresat, devine nesuferit. De ce? Aflaţi voi!

Invitabil ca în toată perioada şcolii să nu intervină scorpiuţa de Selena, cu unghiuţele rozalii, dar Irina reuşeşte să treacă peste, ba chiar găseşte şi prietene. Şi cu toate astea, cu toată evitarea şi despre ce o fi vorba (nu vă spun) cei doi vor deveni iubiţi.

“Dumnezeule mare, sunt singură cu Robert într-o cameră de hotel. Doar noi doi cu dragostea noastră, iar stânjeneala nu îşi are rostul… Pulsul îmi creşte. Tremur. Îmi umezesc buzele cu limba. Verdele ia foc. E superb. Robert mă strânge în braţe… Fără să ezite, cu o mâna îmi presează spatele gol, lipindu-mă de pieptul lui în timp ce o ridică pe cealaltă afundând-o toată în încâlceala părului meu. O dorinţă pătimaşă mă umple, vreau să-i simt pielea pe a mea. Robert îşi eliberează mâinile şi îşi aruncă cămaşă peste rucsac. Contactul cărnii îmi taie respiratia. Sângele îmi fierbe… Mă doreşte… Instinctiv îmi arcuiesc şoldurile spre el, atât de aproape cât este posibil… Craiul meu geme…

-Te doresc…”’

Doi tineri care cred că se iubesc, care îşi doresc să mergă împreună pe un drum. Irina nu îi spune nimic de relaţia ei bunicului ştiindu-l bolnav, şi decide să îl protezeje, nu vrea să ştie cine este iubitul ei. Dacă ar afla…

Mesajele lui Robert G.

“Eşti în ochii, pe buzele mele, în mintea, în inima mea, peste tot…oriunde. Sunt trist că nu am putut ajunge să-ţi spun noapte bună. Însă doar închide ochii şi voi fi lângă tine. Tot ce vreau e să te strâng în braţe. Vise plăcute. Te ador, Irina mea!“

Dar, înainte de absolvire, când totul părea frumos, bunicul Irinei face un infarct. Din acest moment totul se schimbă.
Chiar atunci şi Robert decide să o părăsească. Care este motivul? Ce lipseşte? Ce făcuse?
“Mâinile îmi tremură din ce în ce mai tare. Slăbiciunea mă înfurie, le încleştez strâns în pumni până când unghiile îmi intră în carne. Din adâncul sufletului zdrobit vreau să-l lovesc la rândul meu şi îi blestem privirea distrusă pentru că nu pot avea nici măcar satisfacţia asta. Simt. Văd. Mai limpede ca apa. Vrea să mă lase în urmă şi nu ştie cum. Mă întreb oare mă iubise cu adevărat sau poate văzându-mi disperarea se străduise din toate puterile să mă iubescă ca eu să fiu fericită? Poate crezuse că aşa se achita de acea datorie veche. Oh, Dumnezeule mare! Atât de oarbă.”

Suferinţa Irinei este de neimaginat. Viaţa ei seamănă cu marea, când liniştită, când agitată şi are de înfruntat valurile cât casa.
Bărbatul care va fi alături de ea este Victor Sima. Victor este băiatul prietenilor bunicului ei, bancher din tată-n fiu. Toţi cred că cei doi se vor căsători, cele două familii îşi doresc această alianţă. Şi, totuşi, Irina suferă, deşi trece prin tot felul de situaţii, deşi ajunge să muncească la firma bunicului ei, deşi termină facultatea, deşi Victor o iubeşte…inima ei strigă Robert.
,,Vic este tot numai un zâmbet…vine spre mine…
-Cum bine ştii, am fost crescut într-o familie care ţine la tradiţii sănătoase. Inspiră adânc. Te iubesc, Irina!
Ce? Dumnezeule mare! Văd cum ridică spre mine ceva auriu.
-Micuţo, m-ai face nespus de fericit dacă ai accepta acest inel. Vrei să fii soţia mea? Îngheţ, uluită…gemând îngrozită în sinea mea…Am gâtul uscat. Ce să fac? De ce se grăbeşte aşa de tare?…mă uit spre Dan…Nu-l pot dezamăgi.”
Va putea supravieţui o inima într-un ţărm fără speranţa? Aflaţi citind cartea “Valuri de viaţă” de Lina Moacă

Mulţumesc autoarei Lina Moacă pentru că mi-a oferit această carte. Şi dacă următoarele cărţi pe care le vei scrie vor fi la fel, cred că mă adopţi 🙂

9.5 puncte/10

Activitatea autoarei poate fi urmărită pe blogul personal Lina Moacă sau pe pagina oficială de facebook.

Cartea poate fi comandată de pe elefant.ro sau din librăriile online agreate.

Autor: Iasmy

sursă: http://literaturapetocuri.ro/valuri-de-viata-de-lina-moaca-editura-herg-benet.html

Reclame

Autor:

https://linamoaca.wordpress.com

Un gând despre „Valuri de viata de Lina Moaca-Editura Herg Benet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s